Förväxlingsbara arter

Hur hittade du hit till oss?
Annonser

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

faglar kannetecken

Skedandshona, gräsandshona, krickhona och snatterandshona

  1. Skedandshona
  2. Gräsandshona
  3. Krickhona
  4. Snatterandshona

Krickhonan kan förväxlas med gräsandshonan, men är betydligt mindre och den inre delen av krickhonans vingar är grön och svart.

Skedandshonan känns igen på sin utmärkande näbb.

Snatterandshonan skiljer sig framförallt i och med den vita vingspegeln, de mörkgrå tertialerna (de fjädrar på en fågels vinge som sitter innanför armpennorna, närmast kroppen) och den annorlunda färgade näbben.

kannetecken gass

Kanadagås och vitkindadgås

  1. Kanadagås
  2. Vitkindadgås

Vitkindad gås kan misstas för kanadagåsen men den är klart mindre. Huvudets sidor är vita precis som hos kanadagåsen men den vitkindadegåsen har även en vit panna vilket resulterar i ett svart streck som går mellan näbbroten till ögat. Stjärten har samma teckning som kanadagåsens det vill säga vit med ett brett svart ändband.

 

Skogshare och fälthare

  1. kannetecken hardjurSkogshare
  2. Fälthare

Skogsharen är till skillnad från fältharen en ursprunglig svensk art. Den är mindre än fältharen och har även kortare öron och svans. Skogsharen skiftar från att vara brungrå på sommaren till vit på vintern.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.