Utrustning

Jägarens förutsättningar

Hur hittade du hit till oss?

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Annonser

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

7149035 carnival couple shooting galleryKöp rätt utrustning från början

Som nybliven jägare är det inte alltid så lätt att veta vad man ska köpa för utrustning och vapen. Åsikter om val av vapen och kaliber brukar vara lika många som om det finns jägare i Sverige. Generellt kan sägas att ett hagelvapen bör du pröva ut i butik tillsammans med en erfaren vapenhandlare. Passar inte ditt hagelvapen dig skjuter du dåligt med det. 

När du köper ditt första kulvapen så bör du inte köpa alltför billig optik. I övrigt prata med din lokala vapenhandlare. Generellt kan man också säga att du inte skall skaffa grövre kaliber än vad du klarar av att hantera rekylmässigt. I de flesta fall skjuter vi bättre och är snabbare till andra skottet med en mindre kaliber. Dock måste kalibern tillhöra rätt klass för det viltslag du har tänkt att jaga med ditt vapen.

Vilket vapen du ska ta med på jakten beror natruligtvis på vilket eller vilka djur du och ditt jaktlag har för avsikt att jaga. Om ni ska jaga småvilt (mindre däggdjur och fåglar) är ett hagelvapen förmodligen lämpligt.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!