Fåglar

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Fåglar - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

fasanAllmänt om fåglar

Fåglars reproduktionsperiod kallas häckning. Den börjar oftast med parningslek och parning och pågår till dess att ungarna lämnar boet.

Ruggning

Fåglarnas fjäderdräkter slits ut, därför ruggar de flesta fåglar en gång per år. Under ruggningen så lossnar de gamla fjädrarna och nya växer ut. Under ruggningen så kan fågeln byta ut alla fjädrar vilket då kallas för komplett ruggning, de kan också rugga delar av sina fjädrar och då kallas det för partiell ruggning. Vid en komplett ruggning förlorar fågeln även sin flygförmåga och är då väldigt skygg under tiden de nya fjädrarna växer ut.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!