Gäss

Hur hittade du hit till oss?

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Annonser

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Allmänt om gäss

kanadagässGäss är stora, tunga fåglar som har kraftiga ben och simhud mellan tårna. Hanar och honor ser nästan likadana ut, honan är något mindre i storlek. Gässen lever tillsammans hane och hona som tillsammans tar hand om att ta hand om ungarna och skydda dem. Det tar ungefär ett år innan ungarna är fullvuxna. Fåglarna ruggar, det vill säga byter ut gamla fjädrar mot nya. Under ruggningen så tappar gässen flygförmågan men bar aunder en kortare tid. Våra gäs tillhör två släten, grå gäss och svartvita gäss. 

I tätorter kan gåssåillning bli ett problem då deras spillning oftast är väldigt grov. Gässen har ökat explosionsartart över hela landet.  Gässen är huvudsakligen gråbruna med ben och näbb i gula eller röda nyanser. Vitakindad och kanadagåsen som visas på bilden till höger är grå, svart och vita över hela kroppen.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!