Hur hittade du hit till oss?
Annonser

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

OrrhaneOrren föredrar idag att leva ibland myrar och yngre tallskog, med anslutning till hyggen. Idag förekommer orren nästan i hela Sverige, där det finns skog. Vid spelet för att locka honor kan man höra orrtupens läte som inte går att ta miste på, parningen sker oftast i träden. Vikt:  Tupp: 1-1,5kg  Höna: 0,7-1,1kg

Kännetecken

Orrtuppen är blå/svart och har vita strimmor som löper längs med vingarna. Orrhonan är betydligt mindre än tjäderhönan och har vita strimmor som löper längs med vingarna och är mer brun utöver hela kroppen istället för rödbrun som tjädern är på bröstet.

Rackelhane och rackelhöna det är korsningar som kan uppstå när en tjäder och en orre parar sig med varandra. Oftast är rakelhöns sterila och varken hanen eller honan liknar en tjäder eller en orre.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.