Bäver

Hur hittade du hit till oss?

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Annonser
Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Bäver

Bävern har förr i tiden varit ett mycket eftertraktat vilt, bäverskinnet var en stor handelsvara. Det som var den absolut viktigaste handelsvaran var bävergäll, det är körtlar som sitter mellan könsorganet och analöppningen. Dessa körtlar användes förr i tiden som medicin mot magsjuka och nervösa åkommor.

Vikt: Ettåring 5-10kg, Tvååring 10-17kg, Äldre 17-25kg

Bävern blev fridlyst i Sverige år 1873, då var bävern nästan utrotad. Men den planterades in i större antal år 1922, idag förekommer bävern över hela landet och det uppskattas att det finns cirka 50,000 bävrar i vårt land.

Sammanfattning

  • Bävern har förr i tiden varit ett mycket eftertraktat vilt.
  • Bäverns köttlar brevid könsorganet användes som medicin.
  • Bävern blev hård jagad pga handeln och blev fridlyst år 1873.
  • Idag förekommer det cirka 50.000 bävrar i Sverige.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!