Utter

Hur hittade du hit till oss?

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Annonser

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

utterUttern väger mellan 5-12 kg. Uttern är mellan 60-100 cm lång med svans. Pälsen är brungrå och på halsen och magen är uttern beigefärgad. Uttern har två olika typer av päls, den ena är underhull som håller uttern varm i kallt vatten och stickelhår som håller vattnet borta från kroppen. Kroppen är lång och benen är korta, mellan tårna har uttern sin simhud. Uttern har också en kraftig svans som underlättar simningen. Uttern är vanligen tystlåten och yttrar sig bara vid parningen och när den har ungar för att skrämma iväg inkräktare. Utterns läten är visslingar och morranden.

Föda

Födan består framför allt av fisk men uttern kan även äta grodor, fåglar, kräftor och mindre däggdjur. Uttern är ett lekfullt djur som är aktiv under skymningen.

Fortplantning

utterhonaUtterhonan föder mellan 1-2 ungar, det kan ske när som helst under året. Ungarna följer mamman till ett års ålder innan de lämnar mamman och hittar eget revir. Dödsorsakerna beror mycket på alla miljögifter vi släpper ut i vår natur och många uttrar dör även i trafikolyckor.

Sammanfattning

  • Uttern bäger mellan 5-12 kg. Uttern är mellan 60-100 cm långa med svans.
  • Födan består av fisk, fåglar, kräftor och mindre däggdjur.
  • Utterhonan föder mellan 1-2 ungar, som kan ske när som helst under året.
  • Dödsorsakerna beror till stor del på miljögifter och trafikolyckor.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!