Hardjur

Hur hittade du hit till oss?

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Annonser
Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Allmänt om hardjur

hareSverige har tre olika hardjur, hardjuren kan man oftast se på natten då de väljer att komma fram, ihop om att rovdjuren inte är aktiva. Hardjuren har långa öron, kort svans och starka bakben som gör att de kan springa och hoppa väldigt högt och långt.

Hardjuren har bra känselorgan men saknar luktsinne då de har svårt att känna vittring av människor eller hundar. Hardjurens föda består av gräs och andra växter. Hardjurens spillning är små runda pärlor som är hårda.

Vid födseln så ligger alla ungar med modern, skyddat antingen under marken i grävda gångar eller i högt gräs. Efter ett tag när ungarna har fått mer kraft och växt till sig så sprider mamman ut ungarna på olika ställen ut för att minska risken att hela flocken ska bli uppäten ifall ett rovdjur skulle dyka upp.

Hardjuren är viktiga bytesdjur för bl.a. räv, mård örn och duvhök. Hardjurens enda försvarsmekanism är att hela tiden hålla sig gömda och trycka nära marken och snabbt kunna fly undan om ett rovdjur kommer nära.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!