Mårddjur

Hur hittade du hit till oss?

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Annonser
Markera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

1738548-grizzly-brown-bear-fightMårddjuren är en familj med små eller medelstora rovdjur. Mårddjuren har en långsträckt kropp och korta ben. De har fem kloförsedda tår på både fram och baktassarna. Vid språng, så kallat ''parsprånget'' så syns oftast bara två avtryck av djuret, det är för att baktassarna sätts ner i framtassarnas avtryck. Hanarna är oftast alltid större än honorna. Mårddjuren har också kraftiga analkörtlar bredvid anus som ger en karakteristisk doft åt spillningen. Flera arter jagas för skinnets skull, men också i viltvårdssyfte - för att motverka skadegörelse inom jordbruket eller trädgårdar. 

Sammanfattning

  • Mårddjuren är rovdjur med långsträckt kropp och korta ben.
  • Vid språng så syns oftast bara två avtryck.
  • Mårddjuren har kraftiga analkörtlar vid anus som ger en karakteristisk doft åt spillningen.
  • En stor anledning till att mårddjuren jagas är i viltvårdssyfte och för att motverka skadegörelse inom jordbruk.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!