Skogsmård

Hur hittade du hit till oss?

Bli medlem

För att utnyttja hela vår tjänst och få tillgång till hundratals provfrågor, utbildningsmaterial, videoklipp och ännu fler artpresentationer behöver du bli medlem.

Annonser

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

5642947-european-pine-marten-or-pine-marten-martes-martes-4-years-old-sitting-against-white-backgroundSkogsmården förekommer över hela Sverige förutom på Gotland. Mården väger mellan 1 till 2 kilo och under de senaste åren har arten ökat kraftig i antal. Den kraftiga ökningen av antalet mårdar i landet trors bero på att räven har haft det tufft med rävskabb. Det har lett till att många rävar har dött och att skogsmården får chans att expandera. 

Mården är en nattaktiv varelse och föredrar att jaga om natten och sova på dagen. Mården kan man också förväxla ibland med en ekorre då mården är väldigt duktig på att hoppa mellan träd precis som ekorren. Mården kan bitvis förväxlas med en iller men illern är svart runt ögonen och andra delar av kroppen medan skogsmården har en gul haklapp och resten av pälsen är brun.

Föda

Mården äter , ekorrar, harar, fåglar, råttor och andra smågnagare. Mården kan ta de flesta mindre djur vilket gör mården till en väldigt duktig jägare. 

Sammanfattning

  • Skogmården förekommer i hela Sverige förutom på Gotland.
  • Under de senaste åren har arten ökat kraftig i antal pga att rävskabben har härjat bland många rävar.
  • Skogsmården är väldigt duktig på att klättra i träd och kan äta eller fånga de flesta mindre djur. som tex, ekorre, hare, smågnagare och råttor.

Vad är jägarteori?

Ett medlemskap hos oss innehåller allt du behöver kunna för att klara av teoriprovet för jägarexamen. JägarTeori är Sveriges i särklass mest använda, innehållsrika och smartaste utbildningstjänst för blivande jägare som ska ta jägarexamen och för mer erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper inför jaktsäsongen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!